Život je pes a proto je nejlepším přítelem člověka

Na svém autorském blogu vás vítá

Moje fotka
Obyčejná odrostlá děvčica všestranných zájmů, co si nejen ráda hraje se slůvky, ale chce proniknout i do hloubky problémů. Takový vesnický samouk, který i pomocí fota zachycuje prchavé okamžiky. Vždyť učíme se celý život a na věku nezáleží ...

středa 9. dubna 2014

Smrž pražský


Morchella pragensis
Vřeckovýtrusná jedlá houba z čeledi smržovitých, 15-30cm
Roste zpravidla na rumištích, často na mulčovaném povrchu, v parcích, zahradách, nepříliš hojně od dubna do června
Jedlý a výborný, před kuchyňským zpracováním je doporučuji spařit.

Omáčka ze smržů:
300 g čerstvých smržů
5 dl mléka
20g másla
mouka na zahuštění, sůl
Smrže dusíme nejprve ve vlastní šťávě. Po změknutí je zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozpustili máslo, přidáme mouku v troše mléka. Zahříváme do zhoustnutí. Podáváme s vařenými brambory a salátem

Žádné komentáře: