Život je pes a proto je nejlepším přítelem člověka

Na svém autorském blogu vás vítá

Moje fotka
Obyčejná odrostlá děvčica všestranných zájmů, co si nejen ráda hraje se slůvky, ale chce proniknout i do hloubky problémů. Takový vesnický samouk, který i pomocí fota zachycuje prchavé okamžiky. Vždyť učíme se celý život a na věku nezáleží ...

pátek 24. května 2013

EXEKUTOR

Vzdor vší jistotě
dnes na plotě hanba visí
Uvnitř mrtvý dům

Stačilo kdysi
aby mládě upírům,
tak snadno, nastrčilo kousek krku

Jiní kradnou
a banda hromotluků
zatluče u dveří bez viny

A otevřít?
Jsi povinný!
A z bezmoci slepý

Budoucí otroci
jimž úřad lačně lepí
kovový cejch bezdomovce

Pokorné ovce
zaživa svlékané z kůže
Ale pouhý nářek ti nepomůže!


***

Že k tobě exekutor nikdy nezavítá? Omyl!
Žijeme ve státě, kde se jednou rukou ukazuje na zločiny komunismu a druhou se konají ještě horší zločiny díky skulinám v zákonech, co se pro tyto účely prostřednictvím vlády zavedly.
      Co jsou to za zákony, když nezadlužený majitel musí pustit na svůj vlastní pozemek a dokonce i do soukromí svého bytu cizí hromotluky – exekutory, kteří se ohání tvrzením, že zde bydlí dlužník? Už jediné přespání zadluženého dítěte, co rodiči vypomůže v kritickém období, dává nárok na vstup! A hromotluci klidně nad hlavou bezmocně ležícímu dědečkovi, který vyžaduje celodenní péči, olepí předměty zanedbatelné ceny v okamžiku, kdy babička v kritickém stavu bojuje v nemocnici o život. Teprve po shrábnutí právě obdrženého důchodu se mají k odchodu a vůbec je netíží, že právě důchod svěřený do rukou nyní marně se bránícího a navíc nemocného potomka, co nikomu nic nedluží a jen s povděkem přijal nabídnutou fyzickou výpomoc nebydlícího dlužníka, byl tímto vlastně pro ně uloupený! (A ačkoliv potomek s první možností z vlastních skromných úspor peníze vrátí i nadále se cítí jako sprostý zloděj!)
Přitom postačilo jednoduše nařídit dlužníkovi exekuci na mzdu!(Není to žádný opilecký podvodník, co fetuje, hraje hazard či tropí výtržnosti. jen se díky zdařilé propagandě a špatnému rozhodnutí zadlužil a následně dostal do situace neplatiče. To jsou rodiče vraha automaticky také vrazi?)

     Uvědomuje si někdo vůbec, že dnešní společností nastavené zákony vlastně z obyčejných a mnohdy i slušných lidí dělají  žebráky, zloděje a v důsledku klidně i vrahy? A to jen proto, aby si mocensky vyvolená skupina mohla užívat luxusu. I vykonavatelé bezprávního práva si asi musí vychutnávat bezmoc žen a starých lidí, co se provinili jen snahou být slušní a ještě se snaží ke slušnosti přimět své blízké, co uklouzli na hyenami systematicky nastavené ploše. (Omlouvám se hyenám, které zabíjí pro zachování života a jsou mnohdy méně kruté jako paraziti v lidské kůži)
 

3 komentáře:

mutil řekl(a)...

Je to děs, co se dnes děje. Finanční společnosti, ale i jiné, jen čekají na zádrhel, na sebemenší dloužek a roztočí státem posvěcené ožebračování.
Doufám a přeji brzké vyřešení. Jen aby to nepřitížilo rodičům.

Lenka Rezková řekl(a)...


Dík za komentík

Lenka Rezková řekl(a)...

Bývala jsem hrdá, že jsem se narodila právě zde a jsem součástí republiky, co dala světu mnoho významných osobností
Jenže ještě dnes mocní jménem zákona ,,rozprodávají" do soukromých rukou za tučné provize převážně cizincům vše, co má nějakou cenu a právě narozeným dávají do vínku neustále se zvyšující dluh ...
Kde skončil majetek, kterým disponovalo v r. 1989 vedení Československé republiky? Kde máme prosperující cukrovary, družstva ... Kde je spravedlnost, co označí a potreská viníky? Jaktože malé prohřešky se trestají a na velké zákony nejsou? ...