Život je pes a proto je nejlepším přítelem člověka

Na svém autorském blogu vás vítá

Moje fotka
Obyčejná odrostlá děvčica všestranných zájmů, co si nejen ráda hraje se slůvky, ale chce proniknout i do hloubky problémů. Takový vesnický samouk, který i pomocí fota zachycuje prchavé okamžiky. Vždyť učíme se celý život a na věku nezáleží ...

pondělí 24. ledna 2022

Slepá láska


 

Mít rád neznamená vlastnit, 

nýbrž dát druhému volnost, 

být mu oporou a hlavně 

vzájemně si plně důvěřovat



***



Již roky pečuji o maminku, která si mě jednoduše řečeno přivlastnila

Tolik bych jí chtěla být i nadále všestrannou oporou, ale copak se dá vydržet, když na všem hledá hlavně chyby?! Na jedné straně si stěžuje na samotu a na druhé straně žárlivě a hlavně bezdůvodně útočí na ty, co mám ráda já, o těch, co má ráda ona, se nesmí říct křivého slova! Ne nadarmo se říká, že stáří je sobecké, problém může být ale také v tom, že ona nikdy o starého člověka nepečovala.

2 komentáře:

Mlíko řekl(a)...

Tuto životní situaci chápu. Máme to také v rodině s tím, že se navíc jedná o nemocného člověka. Neříkám, že je přítěží, to ani náhodou. Ale také nikomu neulehčuje. Člověk se ale postará. Protože prostě jde o rodinu.

Lenka Rezková řekl(a)...

Nejhorší je pochopit. To se mi díky Charitě, jejíž pracovnice tu na mou žádost byly, konečně podařilo. Maminka se dostala do období strachu díky rozsáhlému stárnutí mozku - má živé vidiny, její špatné vlastnosti z dřívějška nyní zesilují a realita jí uniká. Za nějaký čas přijde období, kdy nás přestane poznávat a začne žít v minulosti a ve svém světě . . .
Moc děkuji za komentář a přeji i vám hodně sil a trpělivosti
Lenka